haccpLogo isoLogo
prev next

Почитувани,
За ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје услугата е од примарно значење.

Доколку имате
пофалба, поплака или
друга забелешка,
можете директно да
се обратите до мене.


Александар Атанасов

Ген .директор на
ЈП Водовод и канализација Скопје


Najava

Известување за прекин на водоснабдување!

Почитувани,
Ве известуваме дека на ден 25.05.2016г. поради дефект на огрлица ф-80мм на ул.Салвадор Алјенде 61,прекин на водоснабдување ќе имаат од корисниците од истата улица од 09:00 часот до завршување.


Потпишан договорот со Рудници и Железарница Услуги АД – Скопје (за комплексот Железара) околу наплатата и цената на водата која ја користат истите.

Почитувани,
ЈП Водовод и канализација – Скопје ја информира јавноста дека официјално е потпишан договорот со Рудници и Железарница Услуги АД – Скопје (за комплексот Железара) околу наплатата и цената на водата која ја користат истите.
Според договорот, РЖ Услуги АД – Скопје треба да ги подмирува трошоците кон ЈП Водовод и канализација – Скопје по цена од 2,54 денари за кубен метар. Паралелно со ова, истовремено се води и судски спор за тоа дали...

повеќе


Денес (20.04.2015), Директорот на ЈП Водовод и канализација-Скопје Александар Атанасов, гостуваше во утринската емисија "Македонија наутро", на МТВ.

Денес (20.04.2015), Директорот на ЈП Водовод и канализација-Скопје Александар Атанасов, гостуваше во утринската емисија "Македонија наутро", на МТВ.

повеќе


2 од 144 прикажи

Прашања и одговори

  • Тука можете да ги погледнете одговорите на најчесто поставуваните прашања во врска со услугите кои ги нуди нашето претпријатие.

    повеќе

Интерактивна мапа со објекти

Ви ја преставуваме интерактивната мапа со објекти на Ј.П.Водовод и канализација – Скопје на која воедно е објавена нивната местоположба , адреса и контакт телефон.

mapa

погледни


Тековен инфо блок

Планираниот физички обем на произведена и пласирана количина вода ги отсликува светските трендови за рационално искористување на водните ресурси, а притоа процесите се одвиваат на одржлив начин. Вкупното годишно производство на вода во изминатата 2014 година изнесуваше 100,467,113 м3 вода.

» повеќе


Мониторингот на квалитетот на водата, согласно Правилникот за безбедност на водата за пиење на РМ подразбира секојдневно земање на примероци од 36 мерни места, кои се одредени според бројот на еквивалент жители на град Скопје, санитарно-хигиенска контрола и надзор на објектите за водоснабдување. Секојдневно се прават хемиски и микробиолошки анализи и добиените резултати потврдуваат дека водата од Водоснабдителниот систем е здраствено исправна односно ги задоволува сите критериуми пропишани во Правилникот за безбедност на водата за пиење на РМ

» повеќе


Теренските тимови на ЈП Водовод и канализација - Скопје со брзи и ефикасни интервенции на сите пријавени или евидентирани дефекти на водоводната и канализациона мрежа, за Декември 2015 извршиja 21271 интервенција на целата територија на Град Скопје.

» повеќе